T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KAĞITHANE - Atatürk Ortaokulu

ETKİLİ DERS ÇALIŞMA BECERİLERİ

ETKİLİ DERS ÇALIŞMA BECERİLERİ

 

1.Kendinizi Her gün Motive Edin: Kendinize bir hedef koyun ve o doğrultuda gidin ve her gün kendi kendinize deyin ki: "Ben bu sınavı kazanıp istediğim okula gideceğim deyin"

 

2. Zaman Kaybetmeyin:  Genelde öğrencilerin hep söylediği PAZARTESİ olsun çalışmaya başlayım.. Nedense o Pazartesi de hiç gelmez.. Bu sebepten dolayı çalışmaya hemen başlayın... zaman kaybetmeyin..

 

3. Çalışma Ortamı: Sadece size özel bir çalışma ortamı ayarlayın: Bir masanız olsun, çalışma masası yemek masası ancak sadece siz kullanın. žKesinlikle duvarın köşesinde olsun her şey oturacağınız yerin arkasında kalsın görebileceğiniz tek şey masa olsun. žMasa da duvarda dikkatinizi dağıtacak hiçbir şey olmasın. žİlk başlarda o masa da çalışmakta güçlük çekebilirsiniz ama çalışmasanız bile eğer ki ders çalışmayı gerçekten istiyorsanız, günde o masa da 2 saat oturun. Kesinlikle bugünde yatakta çalışayım, yerde çalışayım demeyin. Sessizliğe dikkat edin.

 

4. Molasız Ders Çalışmayın:  Genelde yapılan hataların birisi de, uzun süre ara vermeden ders çalışmaktır. Saat başı ya da 50 dk. bir ara vererek ve kesinlikle bu araları UZATMADAN ders çalışın. Bu aralarda sizi mutlu eden ne varsa onları yapın.

 

5. Günlük Tekrar:  Bunu genelde herkes söyler size ama bunun etkili olduğu kanıtlanmıştır. O gün dershanede okulda her neyse yani ders işlendikten sonra eve gel o hazırladığın çalışma ortamında dersine çalış tekrarını yap ve testlerle pekiştir.

 

6. Haftalık Tekrar:  O hafta derslerde ne işlendi genel bi oku, gözden geçir, not al, soru çöz. Baktın bir konuyu anlamadın hemen hocana koş ve sor...

 

7. Her Dersin Kendi Hocasına Sor:  Uzmanına sorun. Her dersin nasıl çalışacağına ya da öğrencilerin tabiriyle kaç soru çözülürse daha kalıcı olur diye her dersin hocasına sorun; çünkü o alanda asıl uzmanlar onlardır.

 

8. Kendi Planınızı Çıkartın: Sizin ihtiyaçlarınızı sizden daha iyi bilen yok, bu yüzden dolayı rehberlik servisi ile beraber yapacağınız çalışma planı daha etkili ve yararlı olacaktır.

 

9. Yemek Sonrası Hemen Ders Çalışmayın:Uzmanların dediğine göre yemek yedikten sonra belirli bir süre (30dk- 45dk) bekledikten sonra ders çalışmaya başlayın.

 

10. Uyumadan Tekrar: Yatmadan önce o gün derslerde ne işlenmiş ya da siz neler çalıştınız sadece 15 dk. göz gezdirin okuyun öyle yatın. Bunun nedeni de siz uyurken beyin hala çalışıyor ve kişi uyuduğu için bilinç pek fazla şeyle ilgilenmiyor ve uyumadan önce yaptığı ne varsa aklında o daha kalıcı oluyor.

 

Burak Erbay YALÇIN

Psikolojik Danışman

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.03.2019 - Güncelleme: 07.10.2022 15:05 - Görüntülenme: 496
  Beğen | 0  kişi beğendi