T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KAĞITHANE - Atatürk Ortaokulu

REHBERLİK SERVİSİ HAKKINDA

ATATÜRK ORTAOKULU

PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK SERVİSİ


Okul Psikolojik Danışmanı, her yıl okulun ihtiyaç analizini çıkartarak "Rehberlik Çerceve Programı"nı oluşturur. Bu program dahilinde öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlere yönelik eğitimler, sunumlar, seminerler düzenler. 

Öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim ortamına kavuşmaları için Okul rehberlik servisi tarafından organize edilen Müdür başkanlığında  5,6,7,8 sınıf rehber öğretmenleri, Okul Öncesi Öğretmenleri ve OÇEM sınıfı öğretmenleri ile her ay düzenli toplantılar yapılıp durum değerlendirilmesi yapılmaktadır.

Atatürk Ortaokulu Psikolojik Danışmanı Burak Erbay YALÇIN´ın okulda bulunma saatleri haftaiçi hergün 09.00-15.00 arasındadır. Rehberlik Servisi ile görüşmek için gelmek isteyen velilerimiz okulumuz telefonundan (0212 325 94 94) Rehberlik Servisine bağlanıp randevu alabilirler.

 

 

MİSYONUMUZ:

Öğrencinin Çağdaş ve Atatürkçü Eğitim sisteminde, kendini en iyi şekilde tanımasına yardımcı olarak, fırsatların değerlendirilmesinde öğrenciye rehberlik eder. İyi insan olmaktan yola çıkarak, kendilerini gerçekleştirmesine olanak sunar.

 

 

VİZYONUMUZ:

Bilimsel gerçeklikle beraber, Psikolojik Danışmanın temelinde, Bireyi Tanıma Tekniklerinin kullanıldığı; Önleyici Rehberlik felsefesiyle, bireyi olabilecek olumsuzluklara karşılık hazırlamak ve neler yapabileceğine karşı rehberlik etmek. Bir üst öğretim kurumuna en iyi şekilde hazırlayıp, doğru karar vermelerine yardımcı olmaktır.

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.03.2019 - Güncelleme: 07.10.2022 15:05 - Görüntülenme: 813
  Beğen | 0  kişi beğendi